HOME

Introductie:

Lescrauwaet BV heeft onder de merknaam Reflecoat® diverse hittebestendige reflecterende coatings voor o.a. reflectoren ontwikkeld waarmee afhankelijk van de betreffende situatie de lichtopbrengst kan worden verhoogd, het gewenste lichtspectrum kan worden bepaald, het energieverlies kan worden beperkt en het vervangen van reflectoren veelal niet meer nodig is.

Reflecoat® is een assortiment van hittebestendige coatings die afhankelijk van de omstandigheden de oppervlaktestructuur van licht-reflecterende oppervlaktes egaliseert, de lichtabsorptie vermindert en zo de lichtreflectie verbetert, waarbij met de kleurkeuze van de coating i.c.m. de gebruikte lamp ook het gewenste lichtspectrum kan worden gerealiseerd. Vooralsnog worden de basiskleuren wit, rood en blauw geleverd, maar er lopen al pilotprojecten inzake o.a. samengesteld stuurlicht door specifieke reflectiekleuren voor gerichte plantengroei.

Reflecoat® wordt door Lescrauwaet in geconditioneerde omstandigheden aangebracht op vanuit milieuoverwegingen (MVO) reeds gebruikte c.q. afgeschreven maar ook nieuwe reflectoren. Dit met een verwachte levensduur van minimaal 3 tot 5 jaar in normale omstandigheden en een fabrieksgarantie van minimaal 12 maanden waarbij het eventueel periodiek reinigen van de reflectoren door gecertificeerde bedrijven is toegestaan.

Er zijn uiteenlopende metingen verricht door het onafhankelijke lichtadviesbureau MLD – Woerden (ing. Jan Meutzner) waarbij diverse types reflectoren voor de glastuinbouw zoals Alpha, Beta en Delta zijn getest in Reflecoat® gecoate en normale standaard uitvoering. Daarbij is gekeken naar de verschillen binnen en buiten het PAR lichtspectrum van o.a. lichtsterkte, lichtspectrum en reflectortemperatuur. Binnenkort zullen de meetresultaten op deze website worden vermeld. Zo ook bij welke bedrijven Reflecoat® gecoate reflectoren al gemonteerd zijn met de eerste bevindingen daaraan toegevoegd.

Lescrauwaet richt zich als business development bedrijf op vooral technische innovaties in de tuinbouw, veeteelt, bouw en industrie.


Wereldwijd branden er vele miljoenen gloeilampen, halogeenlampen, fluorescentielampen, led lampen en gasontladingslampen lampen in o.a. tuinbouw, veehouderij, woningsector, gebouwensector, industrie en openbare ruimte.

Bovenstaande lampen worden met regelmaat gebruikt i.c.m. lichtmetalen reflectoren met een relatief grove oppervlaktestructuur (niet-geanodiseerd), een hoge uitzettingscoëfficiënt en hebben overwegend een metaalkleurig oppervlak. Hierdoor kan een aanzienlijke hoeveelheid lichtenergie niet optimaal reflecteren of soms onbedoeld worden omgezet in warmte-energie bij met name hoge temperatuurlampen zoals halogeenlampen en hoge druk natriumlampen (o.a. SON-T).

Dit staat grotendeels los van b.v. het aangebrachte hamerslag patroon of vergelijkbare oppervlakte behandeling. Ook is de gebruikelijke keuze voor een witte wandafwerking in kantoorruimtes wereldwijd grotendeels gebaseerd op een betere lichtreflectie dan andere kleuren zoals grijs of metaalkleur.

Vaak wordt de vrijgekomen absorptiewarmte niet of nauwelijks benut en kan men dit zien als ongewenst energieverlies. Tevens zal een hogere bedrijfstemperatuur van armatuur en onderdelen veelal onderhoud verhogend en levensduur verkortend zijn.
Reflecoat-Lescrauwaet BV

Graaf Florislaan 40 - NL-1217KM - Hilversum

+31-(0)35-8872683 - info@reflecoat.com - The Netherlands

Alle transacties zijn conform onze algemene leveringsvoorwaarden en privacy reglement.